mandag 15. august 2016

Agurk - dyrking og næringsinnhold

I hagestua vokser det agurk (Cucumis sativus) i store mengder for tida og vi bruker agurk i matlagingen hver dag, til agurksalat, i blandete salater og i tzatziki. Agurk tilhører gresskarfamilien og inneholder Kalsium, Magnesium, Vitamin C og A.


Agurken såes rundt påsketider og spirer etter bare få dager. 

Etter omplanting i en riktig stor potte, blir agurken spiseklar i begynnelsen av juni. I år har jeg skaffet meg noen store selvvanningspotter og de har fungert utmerket for agurkene.  Vanntanken fyller jeg opp omtrent annenhver dag. Når det er mye sol, trekker jeg tynne, hvite gardiner foran vinduene,  så ikke sola tørker ut agurkplantene.

Dersom du ikke har selvvanningspotter, kan du bruke store krukker i stedet. Selv om potta er stor, er det nødvendig å vanne nesten hver dag - spesielt hvis sola skinner. Dersom man skal reise bort en langhelg, kan man fylle en 1 1/2 l brusflaske med vann og sette opp-ned i krukka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar